Retraites

 

Prachtige retraite weken in Frankrijk met meditatie, mindful bewegen, reflectie, heerlijk eten, natuur en stilte.

 

Misschien heb je iets voor jezelf uit te werken, verlang je naar rust, wat meer stilte of naar een hernieuwd contact met jezelf. Wat het ook is: deze retraite week is een echt cadeau aan jezelf.

 

 

 

Door het leven dat we leiden kunnen we ons eigen spoor nog wel eens kwijtraken. Tijdens deze retraite week kun je op een prettige manier stilstaan bij jezelf om vervolgens weer met grotere ontspanning, wijsheid en compassie je weg te vervolgen. We bieden je naast een vriendelijke en veilige plek ook oefeningen aan (yoga, schrijven, meditatie) waardoor je meer in contact kunt komen met jezelf en met eventuele ‘antwoorden’. Het programma is tegelijkertijd steeds maar een suggestie: je bent geheel vrij om te kiezen wat je wel en wat je niet wilt bijwonen. Het gaat om jou. En om wat jou goed doet.

 

De locatie en de kamers zijn verzorgd en stijlvol, met behoud van authenticiteit en warmte. In alles wat we tijdens de retraite week aanbieden merk je onze liefde op.

 

 

 

 

 

globaal programma retraite:

 

We beginnen dagelijks met een meditatie en wat later op de ochtend wordt er Mindful bewegen aangeboden, vaak gecombineerd met een reflectie oefening / schrijf suggestie. Na het lunchbuffet is er genoeg vrije tijd om te wandelen, gebruik te maken van de sauna, te mijmeren, te lezen, niets doen….etc.

Je kunt je verder, als je daar behoefte aan hebt, opgeven voor een massage en/of voor een begeleidend gesprek. Voor het gezamenlijke diner mediteren we samen en in de avond sluiten we de dag af met een korte meditatie. Ook zullen er gedurende de week stille dagen zijn waardoor je echt de kans krijgt om naar binnen te keren om vervolgens met hernieuwde energie en inzichten huiswaarts te keren.

 

 

 

In de stilte van je eigen innerlijk wordt je duidelijk wat waar is

 

Confucius

Begeleiders retraite:

Lotte Peters (linksboven op bovenstaande foto) is grafisch vormgever, yogadocent en opgeleid om Craniosacrale behandelingen en Thaise yoga massage te geven. Ze vindt daarnaast inspiratie in lichaamswerk, schrijven en op haar reizen in Azië.

 

Charlotte Gmelig Meijling (rechtsboven op bovenstaande foto) is psychosociaal therapeut en mindfulness- en compassie trainer. Ze gaat regelmatig zelf op meditatie retraites om de beoefening te verdiepen en vindt inspiratie in het Boeddhisme.

 

 

Praktisch retraite 2018:

INFORMATIE OVER DE WEKEN IN 2019 VOLGT BINNENKORT.

 

   • week van 24-30 juni (dit is een vrouwenweek) VOLGEBOEKT
   • week van 29 juli – 4 augustus VOLGEBOEKT
   • Ferme de la Rochelle (Serqueux, Frankrijk) is c.a. 7 uur rijden.
   • Met de trein reizen kan ook naar station Langres (we halen je daar op).
   • Aankomst zondag vanaf 16.00 uur, vertrek zaterdag voor 12.00 uur.
   • Ruimte voor c.a. 10 personen.
   • Beddengoed, yogamatjes en kussentjes etc.  aanwezig.

 

 

Prijzen retraite 2018:

   • Ruime éénpersoonskamer. Gezamenlijk douche & toilet: € 630  (voor bedrijven € 900 ex btw)
   • Zeer ruime gedeelde tweepersoonskamer. Gezamenlijk douche & toilet: € 495
   • Mensen die eerder zijn geweest ontvangen 10% korting
   • Inclusief ontbijt- en lunchbuffet en gezamenlijk diner (vegetarisch).
   • Handdoeken en evt badjas zelf meenemen (of huren op locatie).
   • Massage of begeleidend gesprek: 50 euro.

 

 

Mocht je interesse hebben maar het financieel gewoon niet redden, neem dan alsnog contact op. We kijken samen wat we kunnen afspreken. Wellicht dat we je tijdens de week vragen om af en toe een handje te helpen in de keuken o.i.d.

 

Contact.