Over Charlotte

 

Ik ben een onderzoekend mens. Altijd geweest. Ik neem niet zo snel iets voor waar aan. Ik wil het graag zelf bekijken, ervaren, onderzoeken en mijn eigen weg bewandelen. Deze onderzoekende en nieuwsgierige geest heb ik ook bij mensen. Hoe zitten we in elkaar? Wat drijft ons? Wat houdt ons tegen? Wat maakt ons gelukkig en wat zorgt er voor lijden?

 

 

Achtergrond

 

Ik ben geboren in 1973 in een familie met Nederlandse en Indonesische roots. Mede door m’n achtergrond, opvoeding, dna en de dingen die ik heb meegemaakt in m’n leven zijn thema’s zoals werkelijk mezelf mogen zijn, autonomie, intimiteit, liefhebben, van betekenis zijn, mensen helpen, allemaal belangrijk voor me. Ik ben zeker niet ‘klaar’ of ‘af’ maar ik zie mezelf niet langer als een ‘verbeter project’. We zijn allemaal constant in wording en dat is helemaal ok. Ik ben ok.

 

Samen met mijn prachtige gezin woon ik in omgeving Haarlem. Ik ben getrouwd met m’n grote liefde Martijn, en ben (dankzij IVF)  moeder van Mick (bijna 9 jaar) en van mijn bonuszoon Ben (20 jaar). In veel opzichten ben ik een laatbloeier, met als voordeel dat ik me als vrouw van 50 jaar behoorlijk jong voel! Ik houd van leren, ben eindeloos geïntrigeerd door mensen, geniet van lekker eten en drinken met familie en vrienden en houd ook van mijmeren en alleen zijn.

 

 

 

 

 

Loopbaan

 

Ik heb eerst een aantal jaar in het bedrijfsleven gewerkt en als leidinggevende merkte ik dat het coachen en begeleiden van m’n collega’s hetgeen was wat ik werkelijk wilde doen. Ik heb vervolgens rond m’n 29e ontslag genomen, het bedrijfsleven tijdelijk vaarwel gezegd, om daarna op een middelbare school als mentor en jongerencoach aan de slag te gaan. Ik ben een aantal jaren als coordinator hulplverlening aan deze school verbonden gebleven en tegelijkertijd volgde ik intensieve opleidingen tot o.a. psychosociaal therapeut en zette ik mijn eigen praktijk op.

 

Inmiddels ben ik sinds 2012 werkzaam als zelfstandig therapeut binnen m’n eigen praktijk en ben ik als trainer/coach in het bedrijfsleven gelieerd aan o.a. De Baak.

 

 

 

 

 

 

Werkwijze

 

Mijn onderzoekende en open geest komt in mijn werk goed van pas. Het is o.k. het even niet te weten en van het leven te leren. Als coach/therapeut ga ik er niet vanuit dat ik de waarheid in pacht heb. Tijdens een training of een individueel traject onderzoeken we samen hoe het is voor jou. Wat jouw waarheid, kracht, verdriet, talent, pijn, verwarring of verlangen is. We kijken samen naar hoe jij daar ruimte of vorm aan zou kunnen geven.

 

Ik word ervaren als een veilige haven en maak ruimte voor dat wat moeilijk is en voor lichtheid. Ik doe mijn werk met een rugzak vol kennis en ervaring, een zee aan tijd en aandacht, en met een open en aanwezig hart.

 

Klik hier voor meer over werkwijze.

 

 

 

 

Opleidingen

 

  • Psychosociaal therapeut, Academie Integrale Menswetenschappen, 2011 (SPSO, Utrecht)
  • Basisjaar lichaamsgerichte therapie aan BodyMind Rotterdam, 2012
  • Gecertificeerd mindfulness trainer, Centrum voor Mindfulness te Amsterdam, aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN), 2013
  • Firo-b gecertificeerd
  • Gecertificeerd Compassie trainer, Mindfulness Based Compassionate Living, 2015
  • Systemisch coach, Bert Hellinger Instituut Nederland, 2016
  • PSBK
  • NARM practioner, ontwikkelingstrauma, BodyMind, februari 2024
  • Transactionele Analyse, Phoenix opleidingen, maart 2024
  • Op de planning: Somatic Experiencing, start 2025

 

Verder laat ik me inspireren door Internal Family Systems, Gestalt, Boeddhistische psychologie, epigenetica en Familie opstellingen