coaching & therapie

 

 

De tijd nemen om naar jezelf te kijken en over jezelf te vertellen kan spannend en soms moeilijk zijn. Er is moed voor nodig. Je leest nu deze pagina dus de eerste stap is gezet.

 

 

 

‘Ver voorbij het pad van goed en fout, meningen en oordelen, bevindt zich een open plek: daar ontmoet ik je graag.’ – Rumi

 

 

 

 

Werkwijze

 

Ik bied je een veilige en oordeelvrije omgeving om jezelf te onderzoeken en ik kijk met je mee, stel verdiepende vragen en geef terug wat ik bij je zie. Daarnaast bied ik je handvatten aan om in je leven te integreren. De sessies van ongeveer een uur zijn een mix van therapie en coaching. We kijken waar nodig achterom naar het verleden, we staan stil bij het heden en kijken vooruit. Ik werk eclectisch en holistisch vanuit mijn gedegen achtergrond, werkervaring en levenservaring.

 

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen’  – Søren Kierkegaard

 

 

‘Ik zit gewoon vast’, ‘het lijkt alsof ik dan blokkeer’…’ik verlang ernaar om gewoon mezelf te kunnen zijn.. ‘Ik zie het mezelf doen maar ik wil het helemaal niet!’ ‘Wat wil ik eigenlijk?’ ‘Waarom voel ik zo weinig/veel?’…’ik voel me dan gewoon weer 6 jaar oud, hoe kan dat nou?..’

 

Door tijd te nemen om naar jezelf te kijken en je uit te drukken, kunnen dingen sneller duidelijker worden en krijg je zicht op een nieuw perspectief. Door met een ander te praten, jezelf beter verstaan.

 

 

 

‘Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en zul je het het lot noemen.’ – Carl Jung

 

 

 

In deze tijd, waar zoveel speelt in de wereld, hebben veel mensen meer last van gevoelens van eenzaamheid, somberheid, angst. Ook piekeren en stress kan nu erger worden. Het kan ook zijn dat oude patronen meer de kop opsteken, of dingen waar je al tegenaan liep nu uitvergroot worden. Dit is niet gek. Als je jezelf hierin herkent : je bent hier niet alleen in. Reik uit naar de mensen om je heen, en weet dat je welkom bent in mijn praktijk. Ik ontmoet je graag.

 

 

Opleidingen

 

  • Psychosociaal therapeut,  Academie Integrale Menswetenschappen, 2011 (SPSO)
  • Basisjaar lichaamsgerichte therapie aan BodyMind Rotterdam, 2012
  • Gecertificeerd mindfulness trainer, Centrum voor Mindfulness te Amsterdam, lid VMBN, 1e categorie, 2013
  • Firo-b gecertificeerd
  • Gecertificeerd Compassie trainer, Mindfulness Based Compassionate Living, 2015
  • Systemisch coach, Bert Hellinger Instituut Nederland, 2016
  • NARM, trauma therapeut, BodyMind (juli 2023 afgerond)
  • PSBK (afgerond in 2023)

 

 

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt duidelijk of je je thuis voelt en of er een ‘klik’ is. Mensen met psychische problemen verwijs ik door naar de huisarts.

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over mindfulness individueel en compassie individueel

 

‘ ‘Met jouw hulp leerde ik een nieuwe kant van mezelf kennen, omarmen en accepteren. Ik ben precies op de plek waar ik behoor te zijn. Het is de beste investering die ik ooit in mezelf gedaan heb en vind iedere dag steun en rust in de dingen die ik over mezelf geleerd heb. Ik dacht dat ik het nooit zou kunnen, maar het is me gelukt, als nuchter, praktisch en liefdevol mens. Dank!’

 

Lotte, 27 jaar