Retraite 

Je kunt je niet meer inschrijven voor de retraite week van 2020 maar  in 2021 komen we weer met nieuwe weken! Mocht je hier meer over willen weten, neem contact met me op. Hieronder kun je alvast een indruk van de week krijgen:

 

 

Deze retraite week gaat over zowel verstillen en naar binnen keren, en het mogen uitdrukken van onszelf, ons neerzetten, in verbinding (met onszelf en de ander).

 

 

 

 

 

“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Anais Nin

 

 

Mag jij voluit leven? Wat houdt je tegen om helemaal jezelf te mogen zijn?

Misschien heb je hierin iets voor jezelf uit te werken, verlang je naar tijd voor jezelf, reflectie,  wat meer stilte en naar een hernieuwd contact met jezelf. Deze vrouwenweek is dan echt een cadeau aan jezelf.

 

Door het leven dat we leiden kunnen we ons eigen spoor nog wel eens kwijtraken. Tijdens deze retraite week, speciaal voor vrouwen, kun je op een prettige manier stilstaan bij jezelf om vervolgens weer met grotere ontspanning, wijsheid en compassie je weg te vervolgen. We bieden je naast een vriendelijke en veilige plek ook oefeningen aan (yoga, lichaamswerk, schrijven, uitwisseling, meditatie) waardoor je meer in contact kunt komen met jezelf en met eventuele ‘antwoorden’.

 

 

locatie:

 

De locatie en de kamers zijn eenvoudig, verzorgd en stijlvol, met behoud van authenticiteit en warmte. In alles wat we tijdens de retraite week aanbieden merk je onze liefde en aandacht op. Je hebt je eigen kamer en we delen het sanitair.

 

 

 

 

 

globaal programma retraite:

 

We beginnen dagelijks met een meditatie en wat later op de ochtend wordt er Mindful bewegen (bijvoorbeeld toegankelijke yoga of een wandeling) aangeboden, vaak gecombineerd met een reflectie oefening / schrijfsuggestie. Na het lunchbuffet is er genoeg vrije tijd om te wandelen, gebruik te maken van de sauna (als dat tegen die tijd veilig is om te doen), te mijmeren, te lezen, niets doen….etc.

Aan het einde van de dag, voor het gezamenlijk diner,  komen we bij elkaar voor een meditatie/reflectie/uitwisseling.

 

Tijdens de week kun je gebruik maken van twee korte begeleidende gesprekken (c.a. 20 min) om zo je ervaringen en thema’s die je tegenkomt of vragen die opkomen in contact te brengen en te onderzoeken. Je kunt je verder, als je daar t.z.t behoefte aan hebt, voor een extra begeleidend gesprek.

 

Ook zullen er gedurende de week stille dagdelen zijn waardoor je echt de kans krijgt om naar binnen te keren om vervolgens met hernieuwde energie en inzichten huiswaarts te keren.

In de stilte van je eigen innerlijk wordt je duidelijk wat waar is

 

Confucius

Begeleiders retraite:

Lotte Peters (linksboven op bovenstaande foto) is grafisch vormgever, yogadocent en opgeleid om Craniosacrale behandelingen en Thaise yoga massage te geven. Ze vindt daarnaast inspiratie in lichaamswerk, schrijven en op haar reizen in Azië.

 

Charlotte Gmelig Meijling (rechtsboven op bovenstaande foto) is psychosociaal therapeut en mindfulness- en compassie trainer. Ze gaat regelmatig zelf op meditatie retraites om de beoefening te verdiepen en vindt inspiratie in het Boeddhisme.

 

Charlotte & Lotte geven deze jaarlijkse retraite weken al sinds 2013.

 

 

 

Praktisch retraite 2020:

je kunt je niet meer opgeven voor deze retraite week. In 2021 bieden we weer nieuwe weken aan dus neem gerust contact op als je dit interessant vindt.

   • Vrouwenweek
   • 30 augustus – 5 september
   • de week van eind juli komt door corona helaas te vervallen
   • Ruime éénpersoonskamers.
   • Gezamenlijk douches & toiletten.
   • Beddengoed, yogamatjes en kussentjes etc.  aanwezig.
   • Inclusief eten (vegetarisch) & drinken
   • Inclusief 2 korte begeleidende gesprekken
   • Ferme de la Rochelle (Serqueux, Frankrijk) is c.a. 7 uur rijden.
   • Met de trein reizen kan ook naar station Langres (we halen je daar op).
   • Ruimte voor maximaal 8 personen.
   • Extra begeleidend gesprek: 50 euro.

 

 

Prijzen retraite 2020:

 

Deze retraite heeft een waarde van € 840,- Echter willen we deze retraite ook toegankelijk maken voor mensen met een kleinere beurs. We vertrouwen op jouw eigen inzicht in wat jij kunt betalen voor deze week. Daarom kun je kiezen uit drie tarieven (inclusief btw):

 • € 840,-
 • € 730,-
 • € 620,-*

 

€ 620*,- is echt voor mensen met een kleine beurs. Er kan eventueel ook in termijnen worden betaald.

 

 • Mensen die eerder zijn geweest ontvangen 10% korting

 

 • Het tarief voor bedrijven is € 1250,-  (ex btw)

 

Mocht je interesse hebben maar het financieel gewoon niet redden, neem dan alsnog contact op. We kijken samen wat we kunnen afspreken.

 

Contact