Retraite 2024

 

 

Door het leven dat we leiden kunnen we ons eigen spoor nog wel eens kwijtraken. Tijdens onze retraite weken in Frankrijk kun je op een prettige manier stilstaan bij jezelf om vervolgens weer met grotere ontspanning, wijsheid en compassie je weg te vervolgen. We bieden je naast een vriendelijke en veilige plek ook oefeningen/manieren aan waardoor je meer in contact kunt komen met jezelf en met eventuele ‘antwoorden’.

 

Lotte Peters en ik bieden deze retraites al sinds 2013 aan en tekenend voor ons is de warmte, laagdrempeligheid, veiligheid en liefde die we bieden. Ingredienten zijn: mindfulness- en compassie meditaties, ademwerk, yoga, muziek, natuur, wandelen, goed eten, reflectie, schrijven, ruimte, delen, stilte.

 

 

 

 

locatie:

 

De locatie en de kamers zijn eenvoudig, verzorgd en stijlvol, met behoud van authenticiteit en warmte. In alles wat we tijdens de retraite week aanbieden merk je onze liefde en aandacht op. Je hebt je eigen kamer en we delen het sanitair.

 

Klik hier voor een kort filmpje van de locatie

 

 

 

 

 

 

globaal programma retraite:

 

Het programma van 2024 kan iets afwijken maar hier een voorbeeld om een idee te krijgen:

We beginnen dagelijks met een meditatie en wat later op de ochtend wordt er Mindful bewegen (bijvoorbeeld toegankelijke yoga of een wandeling) aangeboden, vaak gecombineerd met een reflectie oefening / schrijfsuggestie. Na het lunchbuffet is er genoeg vrije tijd om te wandelen, gebruik te maken van de sauna, te mijmeren, te lezen, niets doen….etc.

Aan het einde van de dag komen we bij elkaar voor een meditatie/reflectie/uitwisseling.

 

Tijdens de week kun je gebruik maken van een begeleidende gesprek (van c.a. 30 min) om zo je ervaringen en thema’s die je tegenkomt of vragen die opkomen in contact te brengen en te onderzoeken. Je kunt je verder, als je daar t.z.t behoefte aan hebt, voor een extra begeleidend gesprek opgeven.

 

Ook zullen er gedurende de week stille dagdelen zijn waardoor je echt de kans krijgt om naar binnen te keren om vervolgens met hernieuwde energie en inzichten huiswaarts te keren.

In de stilte van je eigen innerlijk wordt je duidelijk wat waar is

 

Confucius

Begeleiders retraite:

Lotte Peters (linksboven op bovenstaande foto) is grafisch vormgever, yogadocent en opgeleid om Craniosacrale behandelingen en Thaise yoga massage te geven. Ze vindt daarnaast inspiratie in lichaamswerk, schrijven en op haar reizen in Azië.

 

Charlotte Gmelig Meijling (rechtsboven op bovenstaande foto) is psychosociaal- en trauma therapeut en mindfulness- en compassie trainer. Ze wordt ervaren als veilige haven en maakt ruimte voor licht en donker.

 

Charlotte & Lotte geven deze jaarlijkse retraite weken al sinds 2013.

 

 

Praktisch retraite 2024 :

 

   • zaterdag 8 juni tm vrijdag 14 juni 2024
   • aankomst rond 16.00 uur, vertrek voor 11.00 uur
   • locatie Serqueux, Haute Marne
   • Vanuit Utrecht is het c.a. 7 uur rijden. We koppelen desgewenst deelnemers om te carpoolen.
   • Je kunt ook met de trein naar Langres reizen. We kunnen daar voor een taxi zorgen (25 euro per rit, c.a. 45 min.) die je naar de locatie brengt.

 

 

 

 

Prijzen retraite 2024:

 

Deze (all inclusive) retraite heeft een waarde van € 1020,- Echter willen we deze retraite ook toegankelijk maken voor mensen met een kleinere beurs. We vertrouwen op jouw eigen inzicht in wat jij kunt betalen voor deze week. Daarom kun je kiezen uit drie tarieven (inclusief btw):

 • € 1020,-
 • € 895,-
 • € 750,-*

 

€ 750*,- is echt voor mensen met een kleine beurs. Er kan eventueel ook in termijnen worden betaald.

 

 • Mensen die eerder zijn geweest ontvangen 10% korting

 

 • Het tarief voor bedrijven is € 1700,-  (ex btw)

 

Mocht je interesse hebben maar het financieel gewoon niet redden, neem dan alsnog contact op. We kijken samen wat we kunnen afspreken.

 

Contact