Mindfulness op werk

 

Mindfulness op werk vergroot focus, ontspanning en zelfbewustzijn. Mindfulness wordt steeds vaker in bedrijven toegepast, daar de voordelen duidelijker worden. Het vermindert stress en zorgt dat je helder en zelfverzekerd in het (bedrijfs)leven staat. Dit zorgt binnen een bedrijf voor meer werkplezier, een grotere productiviteit en creativiteit, meer inlevingsvermogen, grotere veerkracht en lager werkverzuim.

 

Manzoni in het FD (sept 2017)  ‘Hij voorspelt dat over vijf jaar geen leiderschapstraining of cursus meer zal worden gegeven zonder een aparte training in mindfulness, al dan niet aangevuld met meditatie. Mindfulness heeft tot doel iemand bewust te maken van zijn gedrag en te leren zichzelf te bekijken zoals een antropoloog een indianenstam bestudeert en analyseert.’

 

 

Extra geconcentreerde aandacht leidt tot extra prestatie

 

In deze snel veranderende tijd waarin veel van ons onder een constante druk staan en te maken hebben met een onophoudelijke informatie stroom, is het belangrijk dat we aandacht schenken aan hoe we hiermee om kunnen gaan. Ons brein probeert alles tegelijk te verwerken maar is hier simpelweg niet voor gemaakt. ‘Multitasken’ lijkt soms een productieve bezigheid maar zorgt voor versnipperde aandacht, voor minder productiviteit en creativiteit en voor minder besluitvaardigheid.

Hoe kunnen we onder deze druk en met al deze veranderingen flexibel en ontspannen blijven en voor een grotere veerkracht zorgen? Hoe blijf je in deze sneltrein in contact met jezelf en jouw missie in dit leven en binnen de organisatie? Dit is relevant voor mensen op alle lagen van een organisatie.

 

Klik hier voor Mindfulness & Leiderschap.

 

 

Trainingen & Workshops

 

Ik bied mindfulness trainingen en workshops op maat aan. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 

 

 

Mindfulness ontwikkelen

 

Veel van onze gedachten gaan over het verleden en de toekomst. Gepieker of dagdromen zorgen voor stress en voor inefficiënt werken. Door het beoefenen van de mindfulness technieken leer je meer in het hier en nu te zijn en ben je beter in staat je te focussen. Je werkt vervolgens efficiënter en met meer ontspanning.

 

Je vergroot met het beoefenen van mindfulness inzicht in jezelf en je bent beter in staat om objectiever naar je gevoelens, denkwijze en handelingen te kijken. Hierdoor kun je je authentieke talenten beter gaan ontwikkelen. Je ontwikkelt een groter reflectief vermogen en kunt beter omgaan met onzekerheden en stressvolle situaties. Je leert te schakelen tussen actie en reflectie, orde te scheppen in je gedachten en je beslist vervolgens bewust wat er belangrijk is.

‘The heightened awareness that exists in a mindful state allows you to more clearly feel, label, and understand your emotions. This turbocharges your emotional intelligence because it greatly increases your self-awareness, which is the foundation of a high EQ.’

 

World Economic Forum, 2016

Bedrijven waarmee ik gewerkt heb

‘Charlotte heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het Grolsch Young Development Programma. Ze is in staat om niet alleen het individu, maar ook het groepsproces een stap verder te brengen door haar continue focus op persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Daarnaast is Charlotte een geweldig mens om mee samen te werken door haar eigenzinnigheid en oog voor de mens. Hierdoor zijn wij in staat geweest mooie resultaten neer te zetten!’

 

Joyce Welles, Learning & Development Lead Integrated Supply Europe at SABMiller