Gezonde mentale & emotionele instelling

 

Kennis en ervaring zijn belangrijk in het bedrijfsleven, een gezonde mentale en emotionele instelling is onmisbaar. Vanuit deze overtuiging begeleid ik (in samenwerking met en voor bedrijven zoals De Baak, Grolsch en Hunter Douglas) trainingen talenten ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

 

Steeds meer ontstaat er een combinatie van persoonlijke ontwikkeling en mindfulness. De combinatie werkt versterkend en het vergroot niet alleen het zelfbewustzijn maar ook het zelfregulerend vermogen.

 

Meer en meer vooraanstaande bedrijven zien de toegevoegde waarde van mindfulness in hun leiderschapstrajecten.

 

Lees hier een artikel uit het Financieel Dagblad

 

Lees hier een artikel van het World Economic Forum.

 

 

Emotionele Intelligentie

 

Het is al langer duidelijk dat succesvol zijn niet alleen met IQ te maken heeft, maar net zo goed afhankelijk is van een goed ontwikkeld EQ.

 

Jezelf goed leren kennen draagt bij aan zelfbewustzijn, mindfulness meditatie draagt bij aan opmerkzaamheid en zelfregulering : samen vormt dit de basis van emotionele intelligentie.

 

 

 

 

Combinatie Mindfulness & Persoonlijk Leiderschap

 

Persoonlijke ontwikkeling gaat in de kern over het vergroten van je zelfbewustzijn. Je leert jezelf beter kennen en je wordt je meer en meer bewust van je talenten, valkuilen en patronen. Dit is heel waardevol maar alleen het inzicht is niet genoeg.

 

Mindfulness gaat in de kern over het vergroten van je opmerkzaamheid. Je wordt steeds opmerkzamer van wat er zich in het hier en nu voltrekt; binnenin jou maar ook om je heen (bij de ander, bij de organisatie).

 

Door het beoefenen van mindfulness word je dus ook steeds opmerkzamer van wanneer je in je kracht staat, wanneer je in een valkuil stapt of wanneer je een patroon van jezelf tegenkomt. Je weet dus wat er gebeurt op het moment dat het gebeurt. En dan heb je een keuze. Wanneer je je bewust bent van je valkuil op het moment dat het zich voordoet kun je ervoor kiezen om het anders te doen.

 

En hier komen we bij het stuk ‘zelf regulatie’ of ‘self management’. Tijdens het beoefenen van mindfulness word je regelmatig uitgenodigd om (tijdelijk) uit reactie te blijven. We hebben vaak de neiging om meteen te reageren op een ander of op een situatie. We leven en werken dan reactief en deze reacties zijn niet altijd even handig, wijs of effectief. Door te oefenen met langer uit reactie te blijven vergroten we de ruimte tussen stimulus en respons (Victor Frankl). Binnen die ruimte vind je, d.m.v. opmerkzaamheid, de wijsheid en vrijheid om bewust je reactie kiezen.

 

En zo beweeg je weg van reactiviteit en beweeg je naar een bewuste respons. Een respons die gevoed wordt door zowel de inzichten van persoonlijke ontwikkeling en de vaardigheden van mindfulness.

 

 

Ik bied mindfulness trainingen gecombineerd met een persoonlijk leiderschapstraject op maat aan – voor groepen & individueel. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

‘Hij voorspelt dat over vijf jaar geen leiderschapstraining of cursus meer zal worden gegeven zonder een aparte training in mindfulness, al dan niet aangevuld met meditatie. Mindfulness heeft tot doel iemand bewust te maken van zijn gedrag en te leren zichzelf te bekijken zoals een antropoloog een indianenstam bestudeert en analyseert.cheiden, en deze informatie te gebruiken als leidraad voor je denken en je gedrag.’

 

Leiderschap volgens Manzoni, Financieel Dagblad 2017 

Bedrijven waarmee ik gewerkt heb

‘Charlotte heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het Grolsch Young Development Programma. Ze is in staat om niet alleen het individu, maar ook het groepsproces een stap verder te brengen door haar continue focus op persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Daarnaast is Charlotte een geweldig mens om mee samen te werken door haar eigenzinnigheid en oog voor de mens. Hierdoor zijn wij in staat geweest mooie resultaten neer te zetten!’

 

Joyce Welles, Learning & Development Lead Integrated Supply Europe at SABMiller