Mindfulness individueel

 

 

Het kan zijn dat je het, om wat voor reden dan ook, prettiger vindt om individueel met mindfulness aan de slag te gaan. De ene persoon leert sneller in een groep, maar een ander voelt zich juist geremd. Of het kan zijn dat er nu dingen in je leven spelen die heel kwetsbaar voelen, zodat een individueel traject veiliger voor je voelt. Daarnaast kan het zijn dat je het eenvoudigweg praktischer vindt met het inplannen van de sessies.

Hoe het ook voor jou is, ik bied twee verschillende individuele trajecten Mindfulness aan in Haarlem.

 

 

Mindfulness vaardigheden

 

De eerste variant is een traject waarvan de kern hetzelfde is als bij de groepstraining. Het verschil is dat we 1 op 1 werken en 1 uur per week samenkomen (i.p.v. 2 uur per week).  We plannen samen onze sessies in dus we kunnen hier makkelijker rekening houden met jouw agenda. Daarbij zijn de meditaties iets korter dan bij de groepstraining : gemiddeld 20 minuten i.p.v. rond de 30 minuten. We houden ons tijdens dit traject bezig met het trainen van de aandacht en het ontwikkelen van een mildere houding. Dit zorgt voor meer focus, rust, acceptatie, geluk en veerkracht.

 

 

Mindfulness & Coaching

 

Bij de tweede mogelijkheid combineren we het mindfulness based traject met een persoonlijk ontwikkelingstraject. Dus naast het beoefenen van mindfulness en meditaties om o.a. een grotere opmerkzaamheid, meer helderheid en rust te verkrijgen, kijken we samen naar hoe bepaalde patronen, valkuilen en talenten zijn ontstaan, staan we stil bij wat er nu aan de orde is in je leven (werk & prive) en hoe je wellicht je keuzemogelijkheden en vrijheid daarin zou kunnen vergroten. Wat zijn je drijfveren? Waar sta je voor? Wat zijn je kwetsbaarheden? Hoe wil je leven? Wat is je missie en visie in het (werkende) leven?

De sessies bestaan uit een meditatie, wat mindfulness educatie en een gesprek over de thema’s die je wilt onderzoeken. Het zorgt o.a. voor meer rust, zelfinzicht, zelf regulering en richting. Lees hier meer over coaching.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Ik heb al diverse ontwikkel/coaching trajecten gevolgd in mijn leven maar geen enkel traject heeft me zo ‘in mijn wezen’ geraakt als de mindfulness en compassie coaching bij Charlotte.’

 

Belinda, leidinggevende, 46 jaar