Compassie training Den Haag

 

De Compassie training in Den Haag bestaat uit 6 sessies van 2 uur en een Stilte dag. Je kunt deze training volgen als je een mindfulness training hebt gevolgd, of als je op een andere manier ervaring hebt opgedaan met meditatie. Tijdens de training richten we ons op het ontwikkelen van vriendelijkheid, van compassie – naar anderen en naar onszelf.

Mocht je nou geen ervaring met meditatie hebben, neem dan alsnog contact met me op: we bekijken dan samen hoe je in zou kunnen stromen.

 

Compassie is een kwaliteit die in iedereen aanwezig is en met de juiste aandacht kan deze eigenschap meer tot bloei komen. Daarnaast besteden we aandacht aan het accepteren van en omgaan met pijn en verdriet en aan het vergroten van ons geluk en welzijn.

 

Groep

 

De groep bestaat uit 4 – 6 deelnemers en het uitwisselen wordt in eerste instantie als spannend, maar uiteindelijk juist als zeer ondersteunend ervaren: je merkt al gauw dat je niet de enige bent die last heeft van schaamte of schuld gevoelens, je bent niet raar of afwijkend.

 

Deelnemers vinden het regelmatig spannend om zich uit te spreken en kwetsbaar op te stellen in een groep: ook hierin ben je niet de enige en alles gaat met behoud van jouw eigen grenzen! Als je niets wilt delen dan is dat ook goed!

 

 

 

Inhoud & achtergrond

 

Tijdens de sessies oefenen we samen met meditaties, reflectie oefeningen, wisselen we als groep uit en krijg je ondersteunende theorie. Deze theorie is een combinatie van psychologie, biologie en wijsheden uit het Boeddhisme (ontdaan van religie). Het zorgt voor diep inzicht en vanuit daar voor begrip en compassie voor jezelf en mensen om je heen.

De meditaties zijn korter dan de meeste mindfulness meditaties en zijn meer gericht op het oefenen met het voorstellingsvermogen (zoals visualisaties).

 

Ik ben gecertificeerd mindfulness en compassie (MBCL) trainer en o.a. opgeleid door Frits Koster & Erik van den Brink. De training is gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Kristin Neff, Christopher Germer, Frits Koster & Erik van den Brink.

 

Agenda

 

Klik hier voor data, prijzen, locatie etc.

 

‘‘Hersenonderzoek bij ervaren mediterenden toonde aan dat er bij beoefening van compassiemeditatie, in vergelijking met beginners, grote verschillen zijn in breinfunctie op het eeg, met name in gebieden die van belang zijn voor emotieregulatie (Lutz e.a., 2004)’

 

Compassievol leven, Koster & Brink